Friezen waagden wel een gokje in 1606

algemene vragen over genealogisch onderzoek bij Tresoar

Friezen waagden wel een gokje in 1606

Berichtdoor Ristcard » Donderdag 4 Okt 2007 10:38 am

Dag allemaal,

In 1606 organiseerde de stad Haarlem een grote loterij, om geld in te zamelen voor de bouw van een Oudemannenhuis. Inwoners van Harlingen, Leeuwarden en Sneek kochten loten en hun gegevens zijn vanaf vandaag te zien op internet. Dit om te vieren dat VPND een mijlpaal heeft bereikt.

Het project Van Papier Naar Digitaal (VPND), een initiatief van Hans den Braber en Herman de Wit, heeft een mijlpaal bereikt. De vrijwillige fotografen zijn er in geslaagd om binnen anderhalf jaar meer dan 100.000 pagina's op te nemen. Die hoeveelheid is inmiddels aangevuld met meer dan 5000 pagina's transcriptie, ook weer gemaakt door vrijwilligers.
Om het bereiken van "de ton" te vieren is een grote pluk speciale bronnen op de foto gezet, te weten:

De registers van de Haarlemse loterij uit 1606 voor de bouw van het Oudemannenhuis met de namen van deelnemers uit een groot aantal plaatsen.
Unieke lijsten van mensen die in de 18e eeuw werkzaam waren in het Caraïbisch gebied en West-Afrika, afkomstig uit een familiearchief uit het Utrechts Archief
De volledige opnames èn transcripties van de register van het Schonenvaarders Gilde in Haarlem

Dit drieluik wordt aangevuld met een selectie genealogische bronnen uit de provincie Zuid-Holland. Alles bij elkaar zijn het zo'n 10.000 opnamen, die vanaf vanavond te zien zijn op de speciale feestpagina van:

http://www.den-braber.nl/vpnd/statuspagina.html

Groeten van Richard Keijzer
Gebruikers-avatar
Ristcard
 
Berichten: 778
Geregistreerd: Dinsdag 4 Jul 2006 3:30 pm
Woonplaats: Hilversum

Terug naar Algemeen / Algemien (genealogie)

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron