Verscherpte maatregelen COVID-19

Algemene vragen en nieuws over onderzoek bij Tresoar
Plaats reactie
Johan Steendam
Berichten: 147
Lid geworden op: woensdag 7 dec 2005 4:12 pm

Verscherpte maatregelen COVID-19

Bericht door Johan Steendam » woensdag 30 sep 2020 6:23 pm

In navolging van de aangescherpte maatregelen tegen het COVID-19 virus hebben wij helaas moeten besluiten om voorlopig minder bezoekers toe te laten in ons gebouw. Wil je onderzoek doen en/of studeren bij Tresoar, dan kun je hier een dag(deel) reserveren. Voor de tentoonstellingen in Tresoar hoef je niet te reserveren, die kun je bezoeken door je te melden bij de balie. Mochten er al vijf bezoekers zijn, dan vragen we je om (even) te wachten in de centrale ruime hal van ons gebouw. Het Historisch Reisbureau is voorlopig ook gesloten. De tentoonstelling 'Fries Levend Erfgoed' in Obe hebben we helaas per direct moeten sluiten. De publieksactiviteiten gepland tot 25 oktober 2020 gaan niet door. Over activiteiten gepland na 25 oktober nemen we later een besluit.
​Blijf op de hoogte

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen via onze social media en website en hopen zo snel mogelijk weer meer bezoekers te kunnen ontvangen in onze gebouwen. Je kunt je ook aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief.
Let op!

* Blijf thuis bij verkoudheidsklachten en/of verhoging of koorts;
* Blijf thuis als iemand uit jouw huishouden koorts heeft en/of benauwdheidsklachten;
* Kom in je eentje naar Tresoar of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden;
* Houd in het gebouw altijd minstens 1.5 meter afstand van andere bezoekers en van medewerkers van Tresoar;
* We adviseren je dringend om een mondkapje te dragen;
* Houd je strikt aan de aanwijzingen van de studiezaalbeheerder en aan de aangebrachte aanwijzingen;
* Ontsmet bij binnenkomst en voor het aannemen van de archiefstukken of boeken je handen met het desinfecteermiddel dat
bij de in- en uitgang en bij de balie voor je klaarstaat;
* Voor en na gebruik van onze apparatuur maak je deze schoon met ontsmettingsmiddel. Tresoar plaatst hiervoor naast alle
apparatuur en werkplekken schoonmaakdoekjes met desinfecterende spray;
* Leg gebruikte boeken (ook boeken waar je even kort in hebt gekeken) en archiefstukken zelf op de verzamelplek. Een
medewerker van Tresoar zal deze weer terugleggen;
* Je kunt gebruikmaken van de garderobe, kluisjes, publiekskantine en het sanitair.

Voor alles geldt dat wij de richtlijnen van het RIVM volgen. Mochten er vanuit de overheid wijzigingen komen in het beleid omtrent het coronavirus, dan zullen wij die wijzigingen navolgen en je hierover tijdig berichten.

Vragen kun je stellen via info@tresoar.nl. Wij helpen je graag!
Positief getest en bij Tresoar geweest?

Gelukkig is tot op heden Tresoar 'corona-vrij'. Dat willen we graag zo houden! Op die manier kunnen we voor jullie open blijven om te studeren, een tentoonstelling te bekijken en/of een lezing te bezoeken. Wij hebben alles ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM, dus zorgen voor minimale risico's. Maar ….. Ben je onlangs bij Tresoar geweest en helaas toch positief getest op corona? Wij zouden het zeer op prijs stellen dat je dan contact met ons opneemt via info@tresoar.nl of telefonisch 058-7890789. Wij kunnen dan sneller andere bezoekers en onze medewerkers informeren en hopelijk verdere besmettingen voorkomen. We snappen dat het vervelend is, maar we hopen samen met jullie het virus niet verder te laten verspreiden.

NB In navolging van het kabinetsadvies worden alle bezoekers en personeel van Tresoar vanaf maandag 5 oktober, maar per direct mag ook ;-), dringend geadviseerd om een mondkapje te dragen.

Meer info: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/ni ... mondkapjes

Plaats reactie