Friezen Gezocht - nu digitaal

Boeken, software, handige links, bijeenkomsten, beurzen, CD's/DVD's enz.
Gebruikersavatar
Admin
Site Admin
Berichten: 395
Lid geworden op: maandag 28 nov 2005 3:27 pm
Contacteer:

Friezen Gezocht - nu digitaal

Bericht door Admin » maandag 8 feb 2016 10:19 am

Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat het boek 'Friezen Gezocht' gepubliceerd werd. Deze 'Gids voor stamboomonderzoek in Friesland', geschreven door oud-Tresoar medewerker Pieter Nieuwland, is nog steeds een belangrijk naslagwerk voor iedereen die op zoek is naar Friese voorouders. Hoewel er door verdergaande digitalisering in die tien jaar veel is veranderd, is de basis van het boek, het beschrijven van de toepassingsmogelijkheden van de diverse bronnen voor het doen van genealogisch onderzoek, niet aangetast.
Tresoar heeft besloten om het boek nu digitaal voor iedereen gratis beschikbaar te stellen. In eerste instantie gebeurt dat in een basale vorm, een doorzoekbare PDF zonder illustraties. Het is de bedoeling om in de toekomst een meer dynamische presentatie op basis van het boek te maken, die ook gemakkelijker geactualiseerd kan worden als dat nodig is.

Maar voor wie toch liever een 'echt boek' in handen heeft: er is nog een beperkte voorraad aanwezig! Te koop op de studiezaal voor € 10.--

Het digitale boek is hier in te zien en te downloaden: http://images.tresoar.nl/download/friezen_gezocht.pdf

Plaats reactie